WhatsApp en Zapier automatisering #3: Stuur bevestigingsberichten in WhatsApp voor nieuwe Calendly-evenementen

Overzicht WhatsApp & Zapier-automatisering

Met TimelinesAI Native Zapier-integratie kun je eenvoudig Calendly en WhatsApp verbinden en integreren met slechts één klik. Als je bevestigingsberichten wilt sturen in WhatsApp voor nieuwe Calendly-evenementen, gebruik dan deze stap-voor-stapgids.

Deze Zapier-sjabloon stuurt een automatisch WhatsApp-bericht naar je contactpersoon wanneer je klanten een nieuw Calendly-evenement boeken.

• Deze automatisering is beschikbaar als Zapier & WhatsApp sjabloon voor een snelle installatie met TimelinesAI.
  • Integratie met Zapier is beschikbaar op alle TimelinesAI plannen.
  • Je kunt het nu gratis uitproberen! Je hebt geen creditcard of extra instellingen nodig en het werkt met alle WhatsApp-nummers.

Stap 1: Maak een nieuwe Zap

Ter illustratie maken we een Zap waarbij geautomatiseerde berichten worden verzonden op WhatsApp nadat klanten een nieuw Calendly-evenement hebben geboekt. Afhankelijk van je behoeften kun je echter de triggers en acties wijzigen die beschikbaar zijn in hun respectieve vervolgkeuzemenu's op Zapier.

Log in op Zapier en maak een Zap door de vereiste informatie in de respectievelijke velden als volgt toe te voegen:

whatsapp calendly integratie

Als je klaar bent, kun je op "Probeer het" klikken. Dit brengt je naar een sectie waar je het Pipedrive-account kunt selecteren dat je gaat gebruiken. Zapier zal je toestemming vragen om toegang te krijgen tot informatie van Pipedrive. Zodra je dit goedkeurt, gaat Zapier verder en verzamelt gegevens van je Pipedrive-account.

Stap 2: TimelinesAI account verbinden

Nadat u stap 1 hebt voltooid, zal Zapier u vragen om uw TimelinesAI account. Om een TimelinesAI account te verbinden, moet u:

1. Ga naar het TimelinesAI account;
  2. Klik op de "Integraties" op de zijbalk;
  3. Kies "Zapier-integratie", waar je moet klikken op "Nieuw token genereren":
Zorg ervoor dat je op dat token klikt, zodat het naar je klembord kan worden gekopieerd.

Vervolgens ga je terug naar Zapier en ga je verder door dat token in dit tekstvak te plakken:

Hierdoor kan Zapier je WhatsApp-account laden. Zorg ervoor dat je je account selecteert en klik vervolgens op "Volgende".

Stap 3: Pas je WhatsApp-bericht aan

Zapier zal je vragen om informatie over het bericht. De informatie die je hier invoert zijn variabelen die vooraf worden geladen vanuit je Calendly account, zoals je hier kunt zien:

Whatsapp bericht preview

Wanneer u op de knop "Telefoonnummer" veld klikt, zal Zapier je variabelen geven met een voorbeeld ernaast.

De "Berichttekst" is waar je het bericht schrijft dat je naar mensen wilt sturen. Je kunt meer variabelen toevoegen, afhankelijk van het bericht dat je wilt verzenden. Als je klaar bent met de bovenstaande velden, kun je doorgaan door op "Volgende" te klikken.

Stap 4: Je WhatsApp & Zapier-automatisering testen

test zap

Zodra u klikt op "Verstuur test", zal Zapier een geautomatiseerd bericht versturen dat zichtbaar zal zijn op TimelinesAI:

Whatsapp synchroniseren

Nadat je hebt bevestigd dat het bericht is verzonden, kun je teruggaan naar Zapier en doorgaan naar de laatste stap door op "Volgende" te klikken. Dit brengt je naar een gedeelte waar je de gegevens die je net hebt ingevoerd nog een keer kunt controleren, waarna je deze Zap kunt inschakelen.

En zo maak je een Zap aan om geautomatiseerde berichten te sturen naar je contacten op WhatsApp na het aanmaken van een nieuw Calendly-evenement. Je kunt dit bekijken op Zapier door te klikken op "Zaps".

Stap 5: Bekijk andere kant-en-klare WhatsApp- en Zapier-automaties

Op zoek naar iets anders? Geen probleem, we hebben het voor je! Registreer je gewoon voor een proefversie en dien je verzoek in via onze in-app supportchat - dan maken we een sjabloon voor je!