Zapier-automatisering: HubSpot en WhatsApp

Je kunt HubSpot integreren met WhatsApp op TimelinesAI dankzij onze native Zapier-integratie. Met Zapier kun je HubSpot verbinden met TimelinesAI, zodat je verschillende acties kunt uitvoeren op basis van triggers ingesteld op Zapier. Hierdoor kun je geautomatiseerde berichten sturen naar je contacten op WhatsApp wanneer er een wijziging plaatsvindt op HubSpot, zoals het maken of bijwerken van een Deal.

• Native Zapier integratie is beschikbaar op alle TimelinesAI plannen.
  • Je kunt het nu gratis uitproberen! Geen creditcard of extra instellingen vereist, werkt met alle WhatsApp-nummers.

Lees hier meer over de integratie van WhatsApp en Zapier .

In dit artikel gaan we in op het maken van Zaps:

Dit zijn basis Zaps die je voor jezelf kunt maken. We bespreken de creatie van beide, zodat we het algemene proces kunnen uitleggen, maar onthoud dat je Zaps kunt maken met verschillende triggers en acties voor HubSpot/TimelinesAI, afhankelijk van je behoeften. We laten ook sjablonen van deze Zaps achter zodat je ze zelf kunt uitproberen.

Stuur een bericht naar een nieuwe chat in TimelinesAI wanneer een nieuwe deal is aangemaakt in HubSpot

Stap #1: Maak je Zap

Log in op TimelinesAI, HubSpot en Zapier.

Ga vervolgens op Zapier naar het Dashboard en raadpleeg het gedeelte "Een Zap maken". Hier moet je je Zap als volgt instellen:

afbeelding 2

Klik daarna op "Probeer het".

Opmerking: Als je dat nog niet hebt gedaan, vraagt Zapier je toestemming om toegang te krijgen tot gegevens uit je HubSpot account. Zodra je dit goedkeurt, zal Zapier doorgaan en gegevens verzamelen uit je HubSpot account. Je moet ook TimelinesAI integreren met Zapier. Je kunt deze snelle stappen volgen om alles klaar te hebben voor deze en toekomstige Zaps die je maakt:

• Ga naar TimelinesAI en klik op de "Zapier" sectie
  • Zorg ervoor dat u klikt op de "Genereer nieuw token" knop. Dit zal u voorzien van een token dat Zapier nodig heeft om te integreren met uw TimelinesAI account:
afbeelding 3
Zorg ervoor dat je op dat teken klikt zodat het naar je klembord kan worden gekopieerd
  • Ga dan terug naar Zapier en ga verder met het proces door dat token in dit tekstvak te plakken:
afbeelding 4
Hierdoor kan Zapier je WhatsApp-account laden. Zorg ervoor dat je daar je account selecteert en klik op Volgende.

Stap #2: De trekker bewerken

Hier bewerk je je trigger (Stuur bericht naar nieuwe chat in TimelinesAI bij nieuwe deal in HubSpot) door de volgende gegevens in te vullen:

• Account kiezen: Je kunt hier je HubSpot-account selecteren door op de knop "Een nieuw account koppelen" te klikken - door eerder in te loggen bij HubSpot, wordt je account automatisch geladen door Zapier - het vraagt om je toestemming om er toegang toe te krijgen en dan is het account beschikbaar om te gebruiken
  • Test trigger: In dit gedeelte kun je eigenschappen toevoegen om op te halen uit HubSpot - we raden aan om dit leeg te laten, omdat we met nieuwe deals gaan werken. Je kunt echter meer eigenschappen toevoegen als je dat nodig vindt.

Zapier laadt de nieuwste Deal in je HubSpot account - als er geen Deal wordt geladen, kun je een nieuwe maken en doorgaan, omdat Zapier vereist dat dit alleen voor testdoeleinden is.

Stap #3: De actie bewerken

Nu ga je aan de slag met de Actie die de Trigger zal volgen (Stuur bericht naar bestaande/nieuwe chat in TimelinesAI bij nieuwe deal in HubSpot).

Gezien hoe HubSpot werkt binnen Zapier, zijn er een aantal extra stappen die genomen moeten worden voordat je aan de uiteindelijke actie op TimelinesAI kunt werken. Je moet een aantal "pre-acties" instellen, zodat Zapier de informatie kan ophalen, zoals de contactpersonen, die je nodig hebt voor het bericht dat je gaat versturen op TimelinesAI. We zullen deze hier bespreken:

Voeg een actie toe aan je Zap 1/2: Zoek koppelingen binnen je Deal:

afbeelding 5

Onder de trigger waarmee we hebben gewerkt, zie je een "+"-knop waarmee je een actie kunt toevoegen. Hier zie je een venster dat je vraagt naar de applicatie waar de actie zal plaatsvinden. Zorg ervoor dat je zoekt naar HubSpot; zodra je het hebt gevonden en geselecteerd, zie je hier een nieuwe sectie openen.

Zorg er nu voor dat je in het vervolgkeuzemenu "Gebeurtenis" "Zoek koppelingen" selecteert en klik vervolgens op "Doorgaan". Vervolgens moet je je HubSpot-account selecteren in de vervolgkeuzelijst; nadat je je eigen HubSpot-account hebt geselecteerd, klik je op "Doorgaan".

Vervolgens toont Zapier je het gedeelte "Actie instellen", dat de volgende velden bevat:

• Taakstopstrategie: Zorg ervoor dat u "Taak stoppen als associaties niet worden gevonden" kiest.
  • De ID van het object dat je in de associatie wilt zoeken: Hier zet je de ID van de Deal, die je kunt kiezen uit de opties in dit vervolgkeuzemenu. De optie leest iets als "1. ID: 1234567890"
  • Het type object dat je in de associatie wilt zoeken: Selecteer "Deal".
  • Aantal associatietypen waarin je wilt zoeken: Kies "Eén".
  • Type van de objecten waarmee het van-object wordt geassocieerd: Hier kies je "contact".
  • Moet deze stap als een "succes" worden beschouwd als er niets wordt gevonden? Zorg er als laatste voor dat je "Nee" selecteert.

Als je klaar bent, kun je doorgaan en op "Doorgaan" klikken - je komt dan in het laatste gedeelte; "Testactie". Hier zie je, zodra je verder gaat met de test, gegevens die aangeven dat het contact is gevonden binnen je Deal. Het systeem geeft je de ID van de contactpersoon op HubSpot:

afbeelding 6

Een actie toevoegen aan je Zap 2/2: Contactgegevens ophalen uit HubSpot:

Nu we de contactpersoon hebben gevonden die aan je Deal is gekoppeld, kunnen we alle gegevens van die contactpersoon ophalen, wat ons later zal helpen.

Ga verder met het maken van nog een actie door op de "+"-knop te klikken, die in het midden staat van je eerder gemaakte actie en de laatste actie. Je kunt de stappen raadplegen die we eerder hebben besproken om de actie hier te maken.

Nadat je de actie voor HubSpot hebt gemaakt, moet je "Contact ophalen" selecteren in het vervolgkeuzemenu "Gebeurtenis" en op "Doorgaan" klikken. Vervolgens selecteer je opnieuw je HubSpot-account en klik je op "Doorgaan". We gaan nu naar het gedeelte "Actie instellen", waar je deze velden ziet:

• Contact-ID: Zorg ervoor dat je de vorige actie selecteert waar we eerder aan hebben gewerkt (Zoek koppelingen in HubSpot), zoals hier getoond:
afbeelding 7
  • Extra eigenschappen om op te halen: Zoek naar de optie "Contactgegevens: Berekend telefoonnummer in internationaal formaat".

Als je klaar bent, kun je doorgaan en de actie testen. Het systeem geeft je de contactgegevens en meer specifiek het telefoonnummer in internationaal formaat.

Actie: Stuur Bericht naar Bestaande/Nieuwe Chat in TijdlijnenAI wanneer Nieuwe Deal in HubSpot

Na het werken aan de vorige "pre-acties", zijn we nu klaar om verder te gaan met de laatste stap, die de directe actie na de trigger zal zijn. Hier zullen we de actie zo instellen dat je een bericht kan sturen naar een nieuwe chat op TimelinesAI.

1. Opmerking: Een bericht sturen naar een bestaande chat op TimelinesAI vereist een extra stap, die in detail besproken zal worden nadat we het sturen van een bericht naar een nieuwe chat besproken hebben.
  2. Gebeurtenis: Hier controleer je of je een bericht naar een nieuwe chat wilt sturen of naar een bestaande chat. Houd er rekening mee dat de instellingen voor beide scenario's verschillen; raadpleeg het 3e punt voor meer details.
  3. Kies account: Hier selecteert u uw TimelinesAI account(workspace), die gebruikt zal worden om het bericht te versturen. Houd er rekening mee dat Zapier u kan vragen om een token, die u altijd kunt krijgen van TimelinesAI door naar de Zapier-sectie te gaan en vervolgens te klikken op het token dat u daar hebt gegenereerd - het wordt automatisch gekopieerd naar uw klembord, zodat u het vervolgens kunt plakken binnen deze sectie op Zapier.
  4. Actie instellen: Binnen dit gedeelte kun je de details van je bericht invoeren. De velden waarmee je kunt werken, zijn afhankelijk van het soort actie dat je wilt uitvoeren; een bericht naar een nieuwe chat sturen of naar een bestaande chat. We zullen beide scenario's hier bespreken:

Een bericht sturen naar een nieuwe chat op TimelinesAI:

• WhatsApp account: Je kan hier je WhatsApp account kiezen, degene die je verbonden hebt met TimelinesAI.
  • Telefoonnummer: Hier kun je de waarde selecteren die je wilt gebruiken, zoals "Deal informatie".
afbeelding 8
Zorg ervoor dat je het Get Contact in HubSpot uitklapmenu opent en Contactinformatie Telefoonnummer selecteert.
  • Berichttekst: De eigenlijke inhoud van je bericht; je kunt de variabelen gebruiken die voor jou beschikbaar zijn om je bericht te personaliseren:
afbeelding 9

Je bericht ziet er zo uit op TimelinesAI - vergeet niet dat dit bericht ook hetzelfde is op WhatsApp:

afbeelding 10

Een bericht sturen naar een bestaande chat op TimelinesAI:

Als het gaat om het verzenden van een bericht naar een bestaande chat op TimelinesAI, is er een extra stap die u moet nemen. Je moet een andere actie toevoegen aan je Zap, net voor de laatste actie (een bericht sturen naar een bestaande chat op TimelinesAI).

Zorg ervoor dat u een nieuwe actie toevoegt door te klikken op de "+" knop, die zich tussen uw vorige en laatste actie bevindt. Selecteer vervolgens TimelinesAI als de toepassing voor deze actie; de gebeurtenis zou "Find Chat" moeten zijn. Zorg er vervolgens voor dat u uw TimelinesAI account selecteert en klik op "Doorgaan".

In het gedeelte "Actie instellen" zie je het volgende:

• Naam: U kunt deze sectie leeg laten; u kunt echter alleen de naam van de contactpersoon selecteren als u zeker weet dat de naam van de contactpersoon hetzelfde is op HubSpot en TimelinesAI.
  • Telefoon: Dit is cruciaal - klik op "Get Contact in HubSpot" en selecteer vervolgens "Contact Information: Telefoonnummer". Dit zal het systeem de chat laten ophalen die bij die telefoon hoort. Het is noodzakelijk dat zowel de telefoon als de naam hetzelfde zijn op TimelinesAI en HubSpot.
  • Chat Id: U kunt dit leeg laten
  • Moet deze stap als een "succes" worden beschouwd als er niets wordt gevonden? Geen

Ga verder met de test zodra je klaar bent.

Als laatste kunnen we werken aan de laatste actie - een bericht sturen naar een bestaande chat op TimelinesAI. Binnen de laatste actie, zie je de volgende velden in de "Actie instellen" sectie:

• Chat Id: U kunt de ID selecteren uit de "Vind Chat in TijdlijnenAI" optie.
  • Whatsapp Account Nummer: Je WhatsApp account, degene die je hebt verbonden met TimelinesAI.
  • Whatsapp chat jid: Een unieke identifier die je ook kunt toevoegen vanuit de "Vind Chat in TijdlijnenAI" optie
  • Berichttekst: De body van je bericht - Voel je vrij om de variabelen toe te voegen die beschikbaar zijn in dit gedeelte zoals eerder getoond, zodat je een aangepast bericht naar je contactpersoon kunt sturen.

En dat is het! Je hebt HubSpot en TimelinesAI(WhatsApp) succesvol geïntegreerd via Zapier. Je kunt de sjablonen die we beschikbaar hebben hier bekijken:

Houd in gedachten dat je meer Zaps kunt maken voor HubSpot en TimelinesAI, waarbij je de triggers en acties kunt veranderen, afhankelijk van wat je wilt bereiken.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via onze Chat Support of stuur een e-mail naar hello@timelines.ai. We helpen je graag verder!