Hoe Whatsapp MultiDevice te gebruiken: Voordelen van WA MultiDevice, beperkingen en FAQ

1818 oooo.plus

Wat is Whatsapp MultiDevice?

Whatsapp MultiDevice (voorheen aangeduid als "multi-device beta", nudoor Whatsapp "Linked devices" genoemd) is een functie die meerdere gebruikers in staat stelt om gedeelde toegang te krijgen tot het Whatsapp account vanaf meerdere apparaten.

Je kunt een Whatsapp account koppelen aan maximaal 4 extra Whatsapp Web of Desktop applicaties van je medewerkers. Zo kunnen ze de communicatie met je contacten of klanten beheren.

De MultiDevice verbindingsfunctie biedt gebruikers extra voordelen, maar er zijn enkele functiebeperkingen die multidevice momenteel met zich meebrengt op dergelijke extra verbonden apparaten.

Voordelen van MultiDevice vs de gewone Whatsapp verbinding

• Ontvang en verstuur berichten op extra apparaten die de verbinding delen terwijl het hoofdapparaat (een smartphone met Whatsapp Mobile app) offline is.
  • Maak verbinding en gebruik Whatsapp Web of Whatsapp Desktop (Web Session) op maximaal 4 gekoppelde apparaten tegelijk: geen beperking tot één actieve sessie
  • Native Windows Desktop app met ondersteuning voor audio/video-oproepen

Beperkingen van Whatsapp MultiDevice

• Een Whatsapp account eigenaar moet nog steeds fysieke toegang hebben tot de Whatsapp Mobile app om een nieuw apparaat aan te sluiten (door het scannen van QR code)
  • Toegang tot 1 jaar geschiedenis van chatberichten op gekoppelde apparaten. Media is alleen beschikbaar in de toekomst
  • Gekoppelde apparaten worden automatisch losgekoppeld als het hoofdapparaat langer dan 2 weken offline blijft
  • Tablets worden voorlopig niet ondersteund
  • Het is niet mogelijk om uitzendlijsten te maken en te bekijken via een multideviceverbinding op secundaire apparaten
TimelinesAI - Gedeelde inbox voor Whatsapp-videotoer

Hoe Whatsapp MultiDevice te gebruiken binnen grote teams of met meerdere Whatsapp accounts

TimelinesAI is een Whatsapp Shared Inbox & CRM integratie service waarmee je meerdere Whatsapp accounts tegelijkertijd kunt verbinden. Het helpt je team om de efficiëntie van het gebruik van Whatsapp in je bedrijf te verbeteren en geeft je managers controle over het berichtenverkeer en de resultaten.

TimelinesAI ondersteunt Whatsapp Multidevice accounts, waardoor je:

• Deel toegang tot contacten en berichten Whatsapp account met meer dan 5 gebruikers
  • Verbind meerdere Whatsapp accounts tegelijkertijd
  • Broadcasting (mass messaging) Whatsapp campagnes versturen vanaf accounts met meerdere apparaten
  • Verbind je Whatsapp accounts met Pipedrive en synchroniseer het berichtenverkeer automatisch in CRM

Hoe Whatsapp Multidevice account verbinden met TimelinesAI

Om een multidevice account te verbinden met TimelinesAI:

1. Registreer een workspace op de TimelinesAI app
  2. Genereer de QR code op de Whatsapp tab van de app
  3. Open de mobiele app Whatsapp, "Gekoppelde apparaten".
  4. Scan de QR-code met de Whatsapp-app op je telefoon

Dat is het! Zodra het apparaat is verbonden, synchroniseert de app de lijst met contactpersonen van je account. De teamleden die zijn uitgenodigd voor je werkruimte zullen de gesprekken met je contactpersonen kunnen openen en beheren.

De account blijft verbonden, zelfs als je apparaat offline gaat of geen toegang meer heeft tot het internet.

chats synchroniseren uitschakelen
chats synchroniseren uitschakelen

Persoonlijke contacten filteren

Het is mogelijk om de synchronisatie te deactiveren voor geselecteerde persoonlijke contacten, zodat de berichten met hen niet verschijnen op TimelinesAI en niet gesynchroniseerd worden naar een CRM. Om dat te doen, open de Whatsapp tab op TimelinesAI. Druk op "Manage my Whatsapp account" en open de "Manage the contact list" dropdown. Deselecteer de persoonlijke contacten.

Teamrollen toewijzen

Standaard zullen de uitgenodigde teamleden alle chats en berichten zien op TimelinesAI. Hun profiel veranderen naar de "collaborator" rol in het Team menu zal hen alleen chats laten zien die via hun verbonden WA account komen of specifiek aan hen zijn toegewezen.

Hoe meerdere Whatsapp Multidevice accounts verbinden met TimelinesAI

Het is mogelijk om meer dan één Whatsapp account tegelijkertijd te verbinden met TimelinesAI

Eén gebruikersprofiel kan één Whatsapp account verbinden met de app. Om meer Whatsapp accounts te verbinden moet je een extra gebruikersaccount toevoegen door meer teamleden uit te nodigen. U kunt meer teamleden uitnodigen via het Team menu van de TimelinesAI app.

Veelgestelde vragen

Wat als de batterij van het verbonden apparaat leeg raakt of als er geen internetverbinding is (ons teamlid neemt bijvoorbeeld een vlucht)?

Als je het multidevice Whatsapp account gebruikt, blijft de verbinding online. Als u het gewone Whatsapp account gebruikt, zult u opnieuw verbinding moeten maken. U kunt de status van alle verbonden nummers bekijken in Whatsapp > Alle accounts op TimelinesAI.

Kan ik nog steeds mijn gewone Whatsapp account gebruiken met TimelinesAI?

Ja. TimelinesAI ondersteunt alle soorten Whatsapp verbindingen: gewone/zakelijke, multidevice en legacy Whatsapp verbindingen. De app detecteert automatisch het type verbinding.

Bronnen:

1818 oooo.plus

Ik draag vele petten bij TimelinesAI om te luisteren naar onze gebruikers en het ontwikkelingsteam te helpen de juiste richting te kiezen.