Massaboodschapcampagnes

TimelinesAI stelt u in staat om Mass Messaging campagnes te creëren, die u een verhoogd bereik zullen geven en te communiceren met nieuwe en bestaande contacten die u wilt bereiken op Whatsapp. Of je nu al je contacten wilt informeren over een nieuw product en/of dienst, of updates in het algemeen wilt delen, met Mass Messaging kun je dit bereiken.

Met Mass Messaging Campaigns kun je:

1. Bereik grote groepen contacten
  2. Stuur berichten naar individuele chats en groepschats
  3. Sjablonen maken voor je campagnes
  4. Exporteer contacten uit je CRM om ze op grote schaal te bereiken via Whatsapp
  5. CSV-bestanden van je contacten uploaden om eenvoudig je campagnes op te zetten
  6. Bekijk de meest recente status van je campagnes via CSV-rapporten

Je krijgt toegang tot het menu Mass Messaging door in te loggen op je werkruimte en te klikken op de sectie Mass Messaging in de zijbalk aan de linkerkant, zoals te zien is in de afbeelding hieronder:

Hoe maak je een massaboodschapcampagne?

Om een campagne te maken, is het noodzakelijk om de volgende details in gedachten te houden:

• Je kunt alleen een campagne maken door een CSV-bestand te uploaden.
  • We raden aan campagnes te versturen met niet meer dan 350-400 contacten per batch.
  • De limiet van het aantal berichten dat je kunt versturen wordt op maat ingesteld, afhankelijk van je vereisten en een offerte.

Een massaboodschapcampagne maken

1. CSV-bestand uploaden
  2. Klik op de groene knop "CSV-bestand uploaden
  3. Selecteer het gewenste CSV-bestand dat je wilt gebruiken
  4. Bevestig de onderstaande gegevens:

1. De stappen die je volgt tijdens het proces
    2. De resterende berichten die je beschikbaar hebt
    3. De variabelen in je CSV-bestand; deze kun je gebruiken bij het maken van het bericht voor je campagne.
    4. Klik op deze knop om door te gaan naar de volgende stap; "Selecteer sjabloon".
  1. Selecteer je sjabloon:

TimelinesAI laat u toe een nieuw sjabloon te creëren voor uw nieuwe campagne of u kunt sjablonen gebruiken die u eerder hebt gemaakt. Om meer te leren over hoe templates te creëren en op te slaan, raadpleeg dit artikel.

1. Voorbeeld en verzenden:

Hier kun je je bericht bewerken en bekijken, controleren of variabelen correct zijn toegevoegd aan de gewenste secties binnen je bericht en, mits er meer dan één WhatsApp-account is binnen je werkruimte, kun je ook de afzender selecteren.

Hier is een video die laat zien hoe je een bericht kunt maken, waar je je sjablonen kunt vinden en hoe je de variabelen binnen je nieuwe bericht kunt gebruiken:

https://youtu.be/aDaX0xh0L2s
Een massaboodschapcampagne maken en bewerken: Variabelen, sjablonen en meer.

Houd er rekening mee dat je je bericht in dit stadium kunt bewerken; je kunt ook de variabelen gebruiken die aan de linkerkant van het berichtvak worden weergegeven en een bestand aan je bericht toevoegen.

Variabelen

Met deze functie kun je eenvoudig de variabelen kiezen die je nodig hebt voor je bericht. Deze worden uit je CSV gehaald en zijn beschikbaar om op te klikken, waardoor ze automatisch naar je klembord worden gekopieerd en je ze in je bericht kunt plakken:

Bevestiging:

Zodra je je Mass Messaging-campagne hebt ingesteld, kun je doorgaan door te klikken op de groene knop "Verzend X Bericht(en)" in de rechterbenedenhoek van dit gedeelte.

Het is belangrijk om te weten dat zodra je de berichten verzendt, ons systeem een paar minuten nodig heeft om ze in te plannen. Je zult een "Gepland" status zien die aangeeft dat de wachttijd is aangebroken - dit tijdsvenster kan je toelaten om de campagne te annuleren indien nodig.

Merk op dat je een e-mail zult ontvangen zodra het bericht is verzonden, dus het is veilig om dit menu te sluiten.

Campagnestatussen

Met tijdlijnen kun je de status van een bepaalde campagne controleren. Er zijn drie statussen die je in je campagnes kunt controleren:

• "Gepland': Dit wordt weergegeven nadat je je campagne hebt voltooid en de berichten hebt verzonden. Houd er rekening mee dat deze status ~2 minuten duurt. Gedurende deze tijd kun je op "Annuleren" klikken om het verzenden van de campagne te stoppen.
  • "In uitvoering": Dit geeft aan dat de campagne loopt. Het kan lang duren voordat een grote campagne is voltooid, omdat er een bepaalde vertraging is tijdens het verzenden van berichten om te voorkomen dat WhatsApp het account blokkeert.
  • "Voltooid": Deze status geeft aan dat de campagne met succes is aangemaakt en dat de berichten zijn verzonden - deze wordt weergegeven nadat de status "In uitvoering" is afgelopen
  • "Geannuleerd door gebruiker": Dit betekent dat iemand van je werkruimte de campagne heeft geannuleerd terwijl deze de status "Gepland" had.
  • "Concept": Deze status betekent dat de campagne nog niet is voltooid; hij is naar niemand verstuurd. U kunt de campagne bewerken en voltooien door op de knop "Campagne bewerken" te klikken.

Rapporten voor massaboodschappen

We bieden meldingen en rapporten, die je op de hoogte houden van je campagnes en je zelfs de meest recente gegevens tonen over de huidige status van elk van je berichten.

Je ontvangt een e-mail van ons zodra je campagne is verzonden. Deze e-mail bevat een link waarmee je naar de sectie Mass Messaging gaat, zodat je je recente campagnes kunt bekijken. Hier kun je rapporten bekijken, die je kunt downloaden als CSV-bestanden door op de knop "CSV downloaden" te klikken die te vinden is onder de kolom "Actie".

Statussen in het CSV-rapport:

Je zult in het CSV-rapport de kolommen "Verzendstatus"(E) en "Afleverstatus"(G) zien, elk met hun kolom "Verzendtijd"(F) en "Aflevertijd"(H), respectievelijk.

• Verzendstatus: Geeft aan of de berichten met succes zijn verzonden vanuit het systeem.
  • Afleverstatus: Geeft aan of de berichten zijn aangekomen bij je contactpersonen. Als je bijvoorbeeld ziet dat er bij sommige "Mislukt" staat, dan kan dit komen doordat de contactpersoon je bericht niet heeft kunnen ontvangen.

Vergeet niet dat je altijd je CSV-rapporten kunt downloaden - deze geven altijd de meest recente gegevens van je campagne weer.

FAQs

Kan ik een CSV-lijst exporteren uit Pipedrive/Hubspot/andere CRM en deze gebruiken voor WhatsApp-massaversturing via TimelinesAI?

Dat kan - zolang het een CSV-bestand is, zou je ze moeten kunnen exporteren van je CRM (Pipedrive, HubSpot, enz.) naar Timelines.

We raden je sterk aan om je contactpersonen in je CRM te controleren voordat je ze exporteert naar een CSV-bestand, om er zeker van te zijn dat hun profielgegevens zijn ingevuld.

Moet ik wachten op Whatsapp pre-approval om de campagne te versturen?

Het duurt ~2 minuten om de campagne te starten, maar de voltooiingstijd varieert; deze hangt af van het aantal contacten en kan minuten/uren duren.

Maakt dit gebruik van Whatsapp API? Kan ik een gewone/zakelijke WhatsApp-account gebruiken om de campagne te verzenden?

Je kan zowel Reguliere als Zakelijke accounts gebruiken om een WhatsApp nummer verbinden met TimelinesAI en in staat zijn om een massaberichtcampagne te versturen.

Wordt er automatisch een nieuwe chat gestart op WhatsApp als dit de eerste keer is dat je een bericht verstuurt naar dit contact?

Ja, er wordt een nieuwe chat gestart als dit de eerste keer is dat je een bericht naar een contact stuurt.

Wat gebeurt er als ik de opzet van de campagne niet afmaak? Kan ik mijn ontwerp later hervatten?

Zeker! U kunt verder werken aan uw ontwerpcampagne vanuit de sectie Mass Messaging in de interface Timelines.

Kan ik het gratis proberen?

Ja, alle plannen hebben standaard een quotum van 20 berichten/maand, zodat je kunt uitproberen hoe massamessaging werkt.

Hoeveel kost het? Hoe verhoog ik mijn verzendquota?

We bieden aangepaste offertes op basis van de gewenste contactlimiet per maand

Waarom kan ik niet al mijn contacten berichten sturen na het verzenden van de campagne?

Waarschijnlijk gebeurt dit omdat je je maandelijkse Mass Messaging-quota hebt overschreden.
Als je merkt dat je nog berichten over hebt, maar het probleem blijft zich voordoen, neem dan gerust contact met ons op via hello@timelines.ai - we helpen je graag verder.